Bitkilerin nesilden nesile aktarılmasını sağlayan tohum yüzyıllar içerisinde bulunduğu coğrafyanın coğrafik özelliklerine, iklim koşullarına göre genetik yapısını şekillendirmiştir. Gelişen tarımsal genetik teknolojisinin doğru kullanımı ile yöresel zararlılarla mücadelesi ve etkin verimine yönelik ıslah çalışmaları ile elde edilen yerli tohum, en başta bölgesel toprak yapımıza uygun olacak ve çiftcimizin ekonomik şartlarda elde ettiği bu tohum sayesinde risksiz daha fazla verim alması neticesi ile kendi ekonomilerine ve ülke ekonomimize büyük katkılar sağlayacaktır.
Remitto Tohum ülke genelinde toprak yapılarını incelediği bölgelere yönelik genetik yapısı muhafaza edilmiş tohumların uzun yıllar ar-ge çalışmasını yapıp gerekli ıslah çalışmalarıyla domates tohumu başta olmak üzere, hıyar tohumu, kabak tohumu, karpuz tohumu ve patlıcan tohumu ıslah ve etkili tanıtımlarını yapmaktadır.
Dışa bağımlılıktan kurtulmanın birinci adımı elbette kendi tohumumuzu kendimizin üretebilmesidir. İthal tohum öncelikle bizim toprak yapımıza uygun olmamakla beraber fiyat politikasını belirlemekte etkimizin olmamasından kaynaklı başta çiftcimiz, pazarda halkımız pahalılıkdan müzdarip olacaktır. Oysa yerli tohuma yönelmemiz neticesinde fiyat politikasında söz sahibi olmamız ve istihdam sağlamamız açısından ülke ekonomisine görünen ve görünmeyen artı katkılar sağlamış oluruz.